Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

Privacy

Foto’s en videomateriaal

Als uw zoon of dochter voor het eerst bij ons op school komt, vragen wij u eenmalig toestemming voor het maken en gebruiken van beeldmateriaal van uw zoon of dochter. Een zorgvuldig, integer en positief gebruik van beeldmateriaal staat bij ons voorop, zonder commerciële doeleinden. Bij twijfel of indien wij een portretfoto of een foto voor een campagne willen gebruiken, nemen wij altijd contact met u op. Indien u ondanks gegeven toestemming toch bezwaar heeft op een publicatie dan kunt u dat bij ons aangeven. Wij zullen dan onze uiterste best doen deze te verwijderen.

Persoonsregistratie

Voor ons werk is het nodig bepaalde gegevens van de leerling te registreren en te bewaren. Hierbij houden wij ons aan de regels, zoals die zijn vastgelegd in de Wet Persoonsregistraties. In het kort houdt dit in, dat onbevoegden geen inzage hebben en dat ouders op verzoek recht hebben op inzage in dossiergegevens.

Schoolarchief

In het schoolarchief worden de gegevens van de leerlingen opgeslagen: naam, adres, telefoonnummers, kopie van de schoolverslagen, uitslagen toetsen enzovoort. Als een leerling de school verlaat, worden de gegevens na een wettelijk gestelde termijn vernietigd. Ouders kunnen een verzoek indienen om het dossier van hun zoon/ dochter in te zien. Gaat een leerling naar een andere locatie van De Onderwijsspecialisten of naar ander vervolgonderwijs, dan wordt het volledige dossier, na toestemming van u, aan deze locatie of de andere onderwijsinstelling overgedragen.

Veilig op school

:

Help (nieuw venster)