Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • Vester College
  Hendrik Stafweg 2
  6712 EA Ede
  T 0318 - 69 42 22
   
  Wij bieden voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege hun gedrag. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Schoolarts

Welkom bij de jeugdgezondheidszorg
De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) helpt bij het gezond en veilig opgroeien van kinderen van 0 tot 18 jaar. Dit doet de JGZ op het consultatiebureau, op school en in de wijk. Iedere school heeft een eigen JGZ-team, bestaande uit een jeugdverpleegkundige en jeugdarts.
Standaard onderzoeken
Op het VSO krijgen jongeren twee standaard onderzoeken, één in klas 2 en één in klas 4. De onderzoeken zijn bedoeld om stil te staan bij de gezondheid en het leven van de jongere: op school, thuis en in de vrije tijd. In klas 2 wordt er in de klas een vragenlijst afgenomen en jongeren en ouders worden gevraagd thuis een vragenlijst in te vullen. De jeugdverpleegkundige voert aan de hand van deze vragenlijsten en eventuele signalen van de mentor een gesprek met de jongere. De jongere wordt gewogen en gemeten. Ook de ogen en oren worden getest. In klas 4 wordt een vragenlijst digitaal afgenomen, de gezondheidscheck.
Ouders/verzorgers zijn bij de onderzoeken niet aanwezig. Als er vragen of twijfels zijn over de gezondheid, emoties, relaties, seks, alcohol & drugs of een ander onderwerp, dan kunnen die gesteld worden via de antwoordbrief of per mail rechtstreeks aan de JGZ-medewerker. De nadruk van het onderzoek ligt op hoe het met de jongere gaat.
Spreekuren
Zijn er bijzonderheden of vragen dan kan er altijd  een afspraak gemaakt worden bij de jeugdverpleegkundige of jeugdarts. Dit is mogelijk voor jongeren uit alle klassen van de school. Aanmelding voor het spreekuur kan gedaan worden door de jongere zelf, zijn/haar ouder(s), als ook door school/ de  mentor.
 
Nog vragen of een afspraak maken:
. Stuur een email naar: ggd@vggm.nl
· Of bel ons op werkdagen tussen 9.00-12.00 en 13.00 en 17.00.
  Tel: 088-3556000.
. JouwGGD.nl (website met informatie voor jongeren)
 
 
 

Samenwerking

:

Help (nieuw venster)